De Alde Mar 24
9035 VP
Dronrijp

post@deslager.nl
T (0517) 23 12 00
F (0517) 23 15 00
23-1-2018 - STUDIE REIS IERLAND
Op 16 en 17 januari jl. hebben Hans Kerkhof, van de Frysk Black Angus runderen, en Wichard van Huisstede samen een studiereis naar Ierland gemaakt. Om aan de groeiende vraag van de Frysk Black Angus runderen te blijven voldoen, dienen er weer nieuwe jonge dieren aangekocht te worden. Het Frysk Black Angus verschijnt namelijk steeds vaker op verscheidene menukaarten.
Het uitgangspunt van de studiereis was het kunnen garanderen van de allerbeste kwaliteit op een continue basis. De vraag die hierbij centraal stond was het importeren van jonge stieren of ossen (gecastreerde stieren). Tot op heden hebben we met het Frysk Black Angus nog enkel met vrouwelijk vee of ossen gewerkt. Stieren zouden echter commercieel beter kunnen zijn, door de snellere groei die deze beesten halen. Dit kan oplopen tot 1,6 kg levend gewicht per dag. Ossen daarentegen halen ‘slechts’ 1,0 kg groei per dag.
De ossen groeien dus aanzienlijk langzamer.
Deze langzamere groei resulteert echter in een betere kwaliteit en smaak van het vlees. Bovendien wordt er een mooiere marmering behaald dan bij de stieren, en door de minder explosieve groei is het ook net wat meer ‘tender’. Dit is bijvoorbeeld al goed te merken bij het snijden van het vlees, waarbij het mes een stuk makkelijker door het vlees glijdt. De Ierse veehouders en slachterijen bevestigden dit ook tijdens het bezoek.

Er is dan ook besloten om vanaf dit moment enkel nog met ossen te werken.

Om op deze manier de top kwaliteit die u van ons gewend bent te blijven waarborgen.

 

Heeft u ook interesse in het

Frysk Black Angus? Neem dan contact op met Van Huisstede dé Slager, wij geven U

graag verdere informatie omtrent de opties van dit mooie vlees.

 

Klik voor de website: www.fryskblackangus.nl  

 

15-11-2017 - FRYSK BLACK ANGUS

Nieuw in ons assortiment het (H)eerlijke Natuurlijk

opgegroeide en gegarandeerd vrij van, Groeibevorderaars,

Antibiotica en Stress:

 

Frysk Black Angus Rundvlees

Het iconische Black Angus vleesras vanuit de Fryske weide. Wij, Van Huisstede Vlees, zijn een exclusieve horeca samenwerking aangegaan met het Frysk Black Angus. Het Frysk Black Angus
combineert het zeer bekende, kwalitatief hoogwaardige, vleesras met een product
uit de eigen ‘Fryske’ streek. De runderen grazen ’s zomers in de wei, nabij
Akkrum, waar zij gedurende een relatief lange periode middels enkel grasvoeding
doorgroeien tot een ideaal gewicht. Doordat het Black Angus ras ongeschikt is
voor de intensieve maisvoeding, wat bij andere rassen veelal wel wordt
toegepast en hierdoor op een langzamere manier volgroeit, is dit ras in
Nederland over het algemeen geen populaire keus. De grasvoeding zorgt er echter
voor dat het vlees zich zeer mooi ontwikkelt, met als uitkomst een zeer fijne
structuur, een ongekende sappigheid en een heerlijke smaak. Ook ontstaat er bij
het Black Angus vlees een hoge mate van marmering, door de vele kleine
vetadertjes die door het vlees heen stromen, voegt dit veel toe aan de smaak.
Wat het Frysk Black Angus echter uniek maakt, is de
plaats waar deze runderen in de wei en op stal staan, namelijk Akkrum. Nadat de
familie Kerkhof in het najaar van 2016 in aanraking kwam met het Black Angus
ras, hebben zij in het voorjaar van 2017 de eerste runderen over laten komen
met als doel een eigen Black Angus veestapel te beginnen.
Hier zien we nu, na een lange periode met veel zorg
voor de beesten, de eerste resultaten van. Een (H)eerlijk stukje vlees dat
middels veel liefde is groot gebracht. Dit, in combinatie met het Black Angus
ras, resulteert in een zeer hoogwaardig stukje vlees, waar wij helemaal achter
staan. In onze ogen een uitgelezen kans om je als restaurant te
onderscheiden, een streekgebonden product van top kwaliteit.
Het Frysk Black Angus heeft 11 dagen bij ons aan het
karkas gehangen en is hierdoor mooi gerijpt, zoals het vroeger ook gebeurde. Mede
door het natuurlijke opgroeien van deze runderen is dit mogelijk. De Fryske
Black Angus runderen hebben een geslacht gewicht van ca. 300 kilo dit is een
heel mooi gewicht om een courante portionering van de Rib-eye en Entrecôte op
bijvoorbeeld 200 gram te realiseren.
Alles is vanaf nu verkrijgbaar, van hamburger tot biefstuk

en van entrecôte tot aan tong. Kortom alles wat u maar bedenken kunt.

 

Met vriendelijke groet,
Wichard van Huisstede.
5-2-2016 - ROBUUST GECERTIFICEERD
Om onze visie een vervolg te geven zijn we nu ook gecertificeerd Duurzaam Rundvlees leverancier, dit geeft aan waar we al vanaf 2003 mee bezig (zoveel als mogelijk duurzaam te werken en te leveren) nu ook is beloond met een certificaat, daar zijn we erg trots op.
9-5-2012 - JONG ROSE NATUURLIJK KALFSVLEES

Bij Van Huisstede hebben we onlangs een nieuw label kalfsvlees geintroduceerd:

 

Jong Rose Natuurlijk Kalfsvlees

 

Dit kalfsvlees is gegarandeerd jonger dan 8 maanden oud en heeft een mooie semi rose kleur. Zeer belangrijk voor onze klanten is de smaakbeleving en malsheid van dit kalfsvlees, door de zorg en omgang van de dieren in combinatie met een natuurlijk voedselpakket hebben ertoe geleid dat we een kwalitatief zeer goed kalfsvlees voor onze klanten hebben kunnen introduceren.

 

Wat zijn de criteria voor dit natuurlijk kalfsvlees? Duurzaam en extra welzijn:

1. Jonger dan 8 maanden oud geslacht.

2. Beperkte 'stressvrije' reistijden naar slachthuizen.

3. Groepshuisvesting.

4. Voldoende leefruimte in de stal.

5. Gevoerd met natuurlijk vezelrijk voedsel.

6. Een gezond en natuurlijk hemoglobinegehalte.

7. Volledig traceerbaar en vastgelegd in een garantieplan.

8. Duurzame verpakt (gebruik van graskarton)

 

Dit kalfsvlees wordt zoals u van ons kunt verwachten met de grootst mogelijke zorg behandeld, in gesloten dozen, in een donkere koelcel gekoeld op 0 graden Celsius ondergaat dit kalfsvlees zijn natuurlijke rijping alvorens uitgeleverd te worden.

 

Daarnaast kent dit kalfsvlees een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding zodat dit een breed inzetbaar product is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2-5-2012 - RECHTSTREEKSE IMPORT 100% DUROC BATALLÉ VARKENSVLEES

 

100% Raszuiver Duroc,

 

100% Kwaliteit Batallé,

 

100% Unieke SMAAK.

 

100% Batallé Duroc, verkrijgbaar bij van Huisstede dé slager.

 

Het Duroc varken van Batallé kan je herkennen aan de lange donkere haren en zwarte hoeven.

 

Het grote geheim zit echter onderhuids:

 

Een perfecte en uitgesproken infiltratie (marmering) van vet in de spieren waardoor het vlees onvergelijkbaar mals,sappig en smaakvol is.

 

Een uitzonderlijk varken verdient een perfecte behandeling... Batallé besteed veel zorg aan de gezondheid en het welzijn van hun Duroc-varkens. Het is de enige garantie op maximale vleeskwaliteit en smaak.

 

 

 

 

 

ZOEKEN
artikelnummer

omschrijving

zoeken